Talletussuojan piiriin kuuluvat pankit

Talletussuojajärjestelmien toiminta ja suojan kattavuus on yhdenmukaistettu EU-lainsäädännöllä. Lisäksi talletussuoja-asioissa tehdään paljon rajat ylittävää yhteistyötä viranomaisten ja talletussuojajärjestelmien kesken järjestelmien toiminnan yhdenmukaistamiseksi.

Jokaisen talletuspankin talletukset kuuluvat pankin kotivaltion talletussuojajärjestelmän piiriin. 

Lue lisää eri maiden talletussuojajärjestelmien vastuista

Kaikki suomalaiset talletuspankit kuuluvat Suomen talletussuojajärjestelmään, josta vastaa Rahoitusvakausvirasto. Talletussuojan näkökulmasta OP Ryhmä, POP Pankki -ryhmä ja Säästöpankkiryhmä katsotaan kukin yhdeksi pankiksi. Tämä johtuu siitä, että ryhmään kuuluvat pankit vastaavat ryhmän sisällä kokonaan tai osittain toistensa sitoumuksista tai velvoitteista.

Rahoitusvakausvirasto ylläpitää listaa Suomessa toimivien pankkien talletussuojasta. Listalta voit tarkistaa, mikä viranomainen vastaa oman pankkisi talletussuojasta.

Etkö löytänyt pankkia listalta? Ota Rahoitusvakausvirastoon yhteyttä sähköpostilla. 

Tällä sivulla on tietoa eri pankeista ja talletussuojaviranomaisista. Oheiseen kenttään kirjoittaminen rajaa tätä tietoa piilottamalla osan tiedoista. Rajaus toimii, kun hakukenttään on kirjoitettu vähintään kolme merkkiä. Tarkennettu haku ulottuu otsikoihin ja niiden alla oleviin tekstisisältöihin.