Hyppää sisältöön

Tervetuloa uudistuneille RVV:n verkkosivuille

Julkaisuajankohta 11.12.2020 13.16
Uutinen

Rahoitusvakausviraston uudet verkkosivut on julkaistu. Sivusto palvelee jatkossa entistä paremmin erilaisten kohderyhmien tiedonsaantitarpeita. Samassa yhteydessä uudistettiin myös RVV:n visuaalinen ilme ja varmistettiin verkkopalvelun saavutettavuus.

Uudistuksen tavoitteena on parantaa sivujen saavutettavuutta, helpottaa sivustolla navigointia, tarjota uutta ja ajankohtaista tietoa Rahoitusvakausvirastosta eri kohderyhmille sekä tarjota entistä sujuvampaa käyttäjäkokemusta myös mobiilialustoilla. 

Kesällä 2020 käynnistetty verkkosivujen kokonaisuudistus on osa viraston määrätietoista ja luottamusta herättävää viestintää. Uudistushanke on ollut kuluneen vuoden yksi viestinnän kehittämistoiminnan painopiste. 

Paljon uutta, sopivasti vanhaa 

Sivuston sisältöjä on päivitetty ja täydennetty isolla panostuksella. Sivuston rakenteen suunnittelussa on hyödynnetty olemassa olevaa kävijädataa, laadittu avainsanatutkimus hakukoneoptimoinnin tueksi ja toteutettu sidosryhmille suunnattu verkkosivukysely.

Käyttäjäpalautteen ja seurannan tuloksena sivustolla säilytetiin monille tutuiksi tulleet sisältökokonaisuudet: kriisinratkaisu-, talletussuoja-, virasto- ja ajankohtaista-osiot. Tämä helpottaa sivustolla navigointia jatkossakin. Eri aiheiden ja yksittäisten teemojen löytäminen uutisvirrasta tehostuu uudistuksen yhteydessä käyttöön otettujen aihetunnisteiden avulla. 

RVV:n keskeiset talletussuojaan ja kriisinratkaisuun liittyvät teemat löytyvät jatkossa suoraan etusivulta omina loogisina, erikseen päivitettävinä asiakokonaisuuksina. Uudistunut etusivurakenne mahdollistaa myös viestinnän tehostamisen mahdollisissa kriisitilanteessa.  

Keskeinen osa uudistusta on ollut verkkopalvelun saavutettavuuden varmistaminen uuden digipalvelulain mukaisesti. Saavutettavuuden parantamiseksi muun muassa sivuston kirjasinten ja värien erottumiseen sekä sisällön rakenteeseen on kiinnitetty erityistä huomiota RVV:n visuaalisen ilmeen uudistuksen yhteydessä. Sivustosta on laadittu lain vaatima saavutettavuusseloste. 

Kehitystyö jatkuu

Sivuston sisältö täydentyy ja kehittyy jatkuvasti asiantuntijoittemme toimesta. Sivusto on julkaistu 17.12.2020 ja uudistus jatkuu linkitysten, kuvituksen ja käännösten täydentämisellä. Sivuston sisältöanalytiikkaa seurataan jatkossakin ja saatuun kävijäpalautteeseen reagoidaan tarpeen mukaan. 

Sivuston toiminnallisuudet on testattu, mutta voit lähettää kommentteja ja palautetta uudistuneista sivuista palautelomakkeen kautta. Verkkosivusto on toteutettu YJA Liferay -alustalle yhteistyössä Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin, Ambientian ja viestintätoimisto Drumin kanssa. 

Lisätietoja:

RVV ylijohtaja Tuija Taos (etunimi.sukunimi(at)rvv.fi)

Uutinen Virasto