Hyppää sisältöön

SRB:ltä kooste kriisinratkaisukehikon vaikutuksista FMI-toimijoille

Julkaisuajankohta 17.3.2021 13.27
Tiedote

Yhteinen kriisiratkaisuneuvosto (SRB) julkaisi 1.3.2021 verkkosivullaan ”Banking Union resolution and access to FMIs”-dokumentin. Dokumentin tarkoituksena on antaa rahoitusmarkkina­infrastruktuureille (Financial Market Infrastructures, FMI) tiivis yhteenveto pankkiunionin kriisinratkaisukehikosta ja siihen kuuluvista työkaluista. Dokumentissa SRB kuvaa kriisinratkaisukehikon vaikutusta pankkien kykyyn ylläpitää pääsyä FMI:hin kriisinratkaisutilanteissa. 

Yksi kriisinratkaisun yleisistä tavoitteista on taata pankkien kriittisten toimintojen jatkuvuus. Kriittisten toimintojen – kuten esimerkiksi talletus-, selvitys- ja säilytyspalvelujen – katkeamisella olisi haitallisia vaikutuksia reaalitalouteen ja finanssimarkkinoiden vakauteen. Pankkiunionissa SRB ja kansalliset kriisinratkaisuviranomaiset pyrkivät edistämään tätä tavoitetta kriisinratkaisusuunnittelutyössään. 

FMI:lle tarkoitettu yhteenveto on laadittu SRB:n ja kansallisten kriisiratkaisuviranomaisten yhteisessä FMI-työryhmässä. Rahoitusvakausvirasto on välittänyt dokumentin tiedoksi suomalaisille FMI-toimijoille ja virasto tulee jatkossa lähestymään toimijoita kriisinratkaisusuunnittelun merkeissä.

SRB: Banking Union resolution and access to FMIs 

Kriisinratkaisu Tiedote