Hyppää sisältöön

Rahoitusvakausvirasto on päivittänyt MREL-linjausmuistiotaan

Julkaisuajankohta 29.4.2019 14.33
Tiedote

Rahoitusvakausvirasto (RVV) on päivittänyt omien varojen ja alentamiskelpoisten velkojen vähimmäismäärää (minimum requirement for own funds and eligible liabilities, MREL) koskevaa linjausmuistiotaan.

Päivitetyssä muistiossa on otettu huomioon SRB:n julkaiseman 2018 ensimmäisen aallon MREL-politiikkapaperin (”2018 SRB Policy for the first wave of resolution plans”) linjaukset. Näistä merkittävin muutos koskee MREL-vaateen määrittelyä sellaisilla laitoksilla, joilla ensisijainen kriisinratkaisustrategia on muu kuin whole bank bail in -strategia. Lisäksi muistiossa on kuvattu Brexitin vaikutuksia MREL-vaateen soveltamisen näkökulmasta.

Päivitetty RVV:n muistio MREL-sääntelyn soveltamisessa noudatettavista periaatteista löytyy täältä.
 
Muistiossa ei ole vielä otettu huomioon elvytys- ja kriisinratkaisudirektiivin muutosten (ns. BRRD 2 -paketti) mukaisia lisäyksiä vaan ne sisällytetään muistioon vaiheittain kuluvan vuoden syksystä alkaen sitä mukaan kuin muutokset tulevat sitovina voimaan ja SRB on tarkentanut politiikkapapereitaan.

Lisätietoja antavat kriisinratkaisuasiantuntija Pekka Kainulainen ([email protected]) ja kriisinratkaisuyksikön päällikkö Reima Letto ([email protected]).