Hyppää sisältöön

Muuta ajankohtaista

Single Resolution Board julkaisi työsuunnitelman tuleville vuosille

Single Resolution Board (SRB) julkaisi 4.12.2017 kunnianhimoisen työsuunnitelman tuleville vuosille. SRB:n tavoitteena on laatia kriisinratkaisusuunnitelma ja määrittää MREL-vaade kaikille merkittäville laitoksille, vahvistaa valmiutta kriisitilanteita varten ja täsmentää prosesseja, jotka liittyvät yhteisen kriisinratkaisurahastoon liittyviä prosesseja. SRB:n tiedote ja työsuunnitelma löytyvät täältä.

Arvonmäärityspalveluiden hankintailmoitus julkaistu

Hankinnan keskeyttämispäätös 21.6.2017

Alustava tarjouspyyntö luottolaitoksia ja sijoituspalveluyrityksiä koskevien
arvonmäärityspalveluiden hankinnassa


Osallistumishakemusohje luottolaitoksia ja sijoituspalveluyrityksiä koskevien arvonmäärityspalveluiden hankinnassa

Puitesopimus arvonmäärityspalveluiden hankinnasta

espd-request.xml

Annettuun määräaikaan 22.5.2017 mennessä osallistumishakemuksesta esitettiin yksi (1) kysymys

Kysymys: Vaatimuksena on, että ehdokkaalla on kolmen arvonmäärityspalvelureferenssin  lisäksi vähintään kolme pankkitoimialan referenssiä. Voivatko nämä pankkitoimialan referenssit olla esim. tilintarkastusta- tai sisäistä tarkastusta?

Vastaus: Kyllä, pyydetyt pankkitoimialan referenssit voivat olla tilintarkastusta, sisäistä tarkastusta tai muuta konsultointia.

Single Resolution Board julkaisi vuosikertomuksen

Single Resolution Board (SRB) julkaisi 13.7.2016 ensimmäisen vuosikertomuksensa. Se käsittelee vuoden 2015 aikana tehtyjä toimia uuden EU kriisinratkaisuviranomaisen pystyttämiseksi. SRB:n tiedote ja vuosikertomus.

Yhteiseen kriisinratkaisurahastoon kerätty jo 10 miljardia euroa

Single Resolution Board (SRB) tiedotti 6.7.2016, että yhteiseen kriisinratkaisurahastoon on kerätty yhteensä 10 miljardia euroa. SRB keräsi vakausmaksuja kansallisten kriisinratkaisuviranomaisten (National Resolution Authority, NRA) avulla vuonna 2016 yhteensä 6,4 miljardia. SRB:n tiedote ja siihen liittyvä liite.

Toimialakuuleminen alentamiskelpoisten velkojen vähimmäisvaatimuksesta (MREL)

Single Resolution Board (SRB) järjesti 12.1.2016 toimialakuulemisen alentamiskelpoisten velkojen vähimmäisvaatimuksesta (Minimum requirement for own funds and eligible liabilities, MREL). Tilaisuudessa esitetyt kalvot voi ladata tästä

Tietoa kriisinratkaisusuunnitelmista ja vakaumaksuista

Rahoitusvakausvirasto järjesti 30.11.2015 tiedotustilaisuuden kriisinratkaisusuunnitelmien laadinnasta ja vuoden 2016 vakausmaksuista. Tilaisuuden kalvot voi ladata tästä